Inicio Juan Benito
 
 


ArtículosARTÍCULO 253

LAS NOTICIAS DE JAVIER MESA REIG

Las noticias de Javier Mesa Reig

Volver a Las noticias de Javier Mesa Reig

Volver a Artículos

 
 

A PUNT... ¿DE QUÉ?

Escrito en valenciano

 
 

Darrere d'estar un bon cabaç d'anys sense una televisió autonòmica, i d'haver-se anunciat la seua tornada també fa ya molt de temps, ara, que per fi pareix que les emissions de la nova televisió valenciana van a començar, les coses no podrien ser pijor ni menys favorables per al poble valencià.

Hi ha tanta brossa que netejar, que no sé per a on començar... pero per començar per un costat qualsevol, diré que la nova televisió valenciana, ya no va a denominar-se Canal 9, sino A punt, que fon l'eslògan d'una concentració catalanista que es realisà en 2016 i que recorregué diverses ciutats de Catalunya, per a reivindicar els imaginaris països catalans, organisada per l'Assamblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, i que portava com subtítul “Endavant República” (“Avant República”).

Puix be, ara eixe eslògan ho anem a tindre present tots els dies, i els nostres fills i gran part d'Espanya ho va a dir constantment.

Pero les agressions no acaben ahí, puix la persona que han triat per a ser la directora d'esta agressió en contra del poble valencià, és Empar Marco (Ampar Marco), corresponsal de TV 3 en el nostre Regne i que ya treballà en la desapareguda Canal 9 Ràdio Televisió Valenciana, com a llingüista, aixina escoltàvem lo que escoltàvem, i han triat ad esta dòna, no per que no hi hagen en Valéncia persones extremadament preparades, i ademés molt valencianistes, sino perque triant a una persona de la corda dels catalanistes, s'asseguren que la nova monstruositat a que li van a ficar de nom “A punt”, estiga totalment al costat dels interessos de la Generalitat Catalana, de l'Institut d'Estudis Catalans, i de tots els partit i institucions públiques i privades que des de molt anys estan fotent al nostre Regne de Valéncia davant dels nostres ulls.

Com sempre, este nou “chiquet”, va a nàixer en el pa baix del braç, puix sent un ent totalment catalaniste, no li va a faltar tots els mijos que necessite, incloent l'econòmic, per a que puga funcionar de maravella i puga dur a terme el seu fi i esperit de catalanisar, o millor dit, de continuar catalanisant a tot el Regne de Valéncia... a tot lo món.

Aixina que a soles espere que tots els que pugam conectar en eixe canal, abans de fer-ho alegrement, pensem i recapacitem i això és realment lo que volem per al nostre poble, per als nostres fills, per al nostre Regne, puix encara que puguen fer uns programes molt bonicos, instructius o entretinguts... pareu-vos a pensar en quina llengua ho van a dir, quines tradicions van a exalçar i quines van a afonar, i si som un poble com hem de ser, segur que tenint tantes emissores, ya siga en obert, com en TDT, com per cable... triarem la decisió més adequada per a que la catalanisació del nostre Regne de Valéncia no continue avant.

En els paréntesis he marcat la traducció entre català i valencià, puix no són la mateixa llengua, evidentment..

 
 
 
Fuente:
https://lasnoticiasdejaviermesareigcom.com/2017/03/13/la-mirada-personal-de-joan-benet-a-punt-de-que/
 
 
 
 
     
   
 
    Amigos conectados     Arriba