Inicio Juan Benito
 
 


ArtículosARTÍCULO 233

LAS NOTICIAS DE JAVIER MESA REIG

Las noticias de Javier Mesa Reig

Volver a Las noticias de Javier Mesa Reig

Volver a Artículos

 
 

DARRERE DEL 26 J

Escrito en valenciano

 
 

En esta Valéncia meua que tant ame, alguna cosa no funciona be, puix a vegades podríem aplegar a pensar que anem com els carrancs, cap arrere, o per lo manco, lateralment pegant-mos galtades en tot lo que se mos fica en el nostre camí.

Fa molts anys que el catalanisme, aprofitant la nostra manera de ser, espontànea i a vegades un tant relaixada, per no dir dormida i un tant meninfot, se mos ha colat fins a la cuina en la nostra pròpia casa, i com be diu el dit, “De fòra vindran que de casa mos trauran”, i aixina està passant, el catalanisme mos està tirant de la nostra casa, pero lo que és pijor, està conseguint que en la nostra pròpia casa comence a acampar a les seues amples, totes les seues tradicions i demés costums, començant a ser assumides pel poble valencià en una facilitat que és digna de tindre-li por.

Pero per a intentar combatre tot lo que mos està ofegant en la nostra pròpia terra, necessitem un partit polític fort que puga tornar a recuperar tot i quant hem anat perdent o deixant pel camí, i tots el valencians, el que militen en un partit, i els que no militem en cap, deuríem votar ad eixe partit valencianiste que mos traguera de la situació a on mos trobem, puix tots fem falta en el nostre vot independentment de la teua militància a un partit o no.

Pero la veritat és que no alvancem en este sentit absolutament res, puix en les eleccions del 20 de decembre de 2015, el valencianisme obtingué 8292 vots; 1276 d'En Positiu, 1003 d'Avant i 6013 de Som Valencians, i en les eleccions d'ahir dia 26 de juny de 2016, el valencianisme ha obtés 7181 vots; 569 de Renovació Política i 6612 de Som Valencians, contabilisant-se en total una pèrdua de 1111 vots, que si no han anat a parar als partits valencianistes, puix, hauran acabat en uns atres partits generalistes majoritaris, els quals ya tenen els seus vots del seus fidels i una bona finançació.

El balanç que realise a les 00:56 hores del dia 27 de juny i en un 99,89 de vots escrutats, és que mos hem de ficar les piles tots, abans de que siga impossible canviar el rumbo del devindre dels acontenyiments polítics i mos vejam sumergits en un ambient que faça desaparéixer per a sempre, allò que tant volem, Valéncia, la seua llengua, la seua cultura, les seues tradicions... i per ad això som necessaris tots, els que dia a dia es deixen la pell en els partits intentant que suren, i els que els recolzem des de fòra en el nostre vot.

Enhorabona als dos partits valencianistes que s'han presentat a les eleccions i en especial a Som Valencians per haver pujat 509 vots. (En el 100% escrutat pot variar en algun vot este primer càlcul.)

A vore que mos deparen els pactes, puix el poder és molt golós.

 
 
 
Fuente:
https://lasnoticiasdejaviermesareigcom.com/2016/10/11/la-mirada-personal-de-joan-benet-darrere-del-9-doctubre/
 
 
 
 
     
   
 
    Amigos conectados     Arriba